مطبخ رنا للجميع
عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتعريف نفسك الينا

بالدخول الي المنتدي اذا كنت عضوة او التسجيل ان لم تكن عضوة

وترغبي في الأنضمام الي أسرة المنتدي

التسجيل سهل جدا وسريع وفي خطوة واحدة

مطبخ رنا للجميع

تعليم الطبخ ووصفات الاكلات وطرق عمل الحلويات والمشروبات والعصائر ونصائح في المطبخ مهمه لكل ست بيت ومناقشات في المطبخ
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

  جمبرى مشوى بطريقتين فى الصينيه فى الفرن وعلى الاعواد الخشبيه على الشويه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
معلومات العضو

avatar



المديرة العامة فى المطبخ


معلومات إضافية
دولتى : egypt
الجنس : انثى
عدد المساهمات : 108
تاريخ التسجيل : 21/08/2015
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : فنون تشكلى و احب الطبخ
المزاج المزاج : خليك فى حالك
تعاليق : لا اله الا الله
mms : 1
معلومات الاتصال
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mtb5rana.4ulike.com
مُساهمةموضوع: جمبرى مشوى بطريقتين فى الصينيه فى الفرن وعلى الاعواد الخشبيه على الشويه   الجمعة سبتمبر 04, 2015 12:20 am


اسم الوصفة : جمبرى مشوى بطريقتين فى الصينيه فى الفرن وعلى الاعواد الخشبيه على الشويه
المقاديركيلو جمبرى / 4 فصوص ثوم /معلقه ملح/معلقه قرفه /2 معلقه كسبرة ناشفه / معلقه باربريكا / معلقه خل /معلقتين عصير ليمون / 2 معلقه زنجبيل بودر /4 ملاعق زيت زيتون / معلقه بابريكا
وبهارات سمك لو موجوده نضيفها كمان ولو زودنا الجمبرى نزود التتبيله بمقدار الزياده
الطريقه اول حاجه نفتح الجمبرى من الظهر زنشيل العرق الرملى ونغسله كويس
نحضر التتبيله فى وعاء ونضع و
زيت الزيتون والخل وعصير الليمون ونخلطهم مع بعض ونضيف عليهم الثوم المهروس او التوم البودر والزنجبيل البودر والقرفه والكسبره الناشفه والمحلح ونخلطهم جيدا ونتركهم 10 دقائق
نضع التتبيله على الجمبرى وندخلها من تحت القشره ونقلبه فى التتبيله ونضعه فى التلاجه ساعه
نشوى الجمبرى بطريقتين الطريقه الاولى فى صينيه فى الفرن ونضع الجمبرى وننقوم بتقطيع حلقات بصل وطماطم وشرائح ليمون وثوم ونضع جزء من التتبيله عليه ونغطيه بورق فويل ونضعه على حرارة 180 درجه لمده 20 دقيقه
والطريقه التانيه على الاعواد الخشبيه على الشوايه
نضع الجمبرى فى الاعواد الخشبيه ونقلبها حتى يصبح لونها دهبى ونقوم كل خمس دقائق بدهن الجمبرى بالتتبيله بفرشه وونضعه فى اطباق التقديم وعليها شرائح ليمون وخيار للزينه وبألف هنا

⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ اللَتــــــــــــوقــــــــــــــــــيےَع ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓
لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين
اهلا ومرحبا بك فى مطبخ رنا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
جمبرى مشوى بطريقتين فى الصينيه فى الفرن وعلى الاعواد الخشبيه على الشويه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مطبخ رنا للجميع :: أقسام مطبخ رنا الطبخ للجميع :: وصفات الطبخ-