مطبخ رنا للجميع
عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتعريف نفسك الينا

بالدخول الي المنتدي اذا كنت عضوة او التسجيل ان لم تكن عضوة

وترغبي في الأنضمام الي أسرة المنتدي

التسجيل سهل جدا وسريع وفي خطوة واحدة

مطبخ رنا للجميع

تعليم الطبخ ووصفات الاكلات وطرق عمل الحلويات والمشروبات والعصائر ونصائح في المطبخ مهمه لكل ست بيت ومناقشات في المطبخ
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

  صوابع زينب

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
معلومات العضو

avatar



المديرة العامة فى المطبخ


معلومات إضافية
دولتى : egypt
الجنس : انثى
عدد المساهمات : 108
تاريخ التسجيل : 21/08/2015
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : فنون تشكلى و احب الطبخ
المزاج المزاج : خليك فى حالك
تعاليق : لا اله الا الله
mms : 1
معلومات الاتصال
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mtb5rana.4ulike.com
مُساهمةموضوع: صوابع زينب   الجمعة سبتمبر 04, 2015 12:39 am


اسم الوصفة : صوابع زينب
كوب وربع دقيق
نص كوب دقيق سميد ناعم
نص م ك نشا
2م ك سمنه
1 م ك سكر
رشه ملح
فانيليا
خميره
ميه حوالي نص كبايه و مممكن اكتر شويه
الطريقه
1.دفي الميه و حطي عليها السكر و الخميره وحطيهم في مكان دافي تخمر .
2. تنخلي الدقيق والنشا و تضيفي لهم السميد والملح و تقلبيهم .
3. تسخني السمنه كويس و تضيفيهم للخليط و تبسيهم لحد ما خليط الدقيق يتشرب السمنه كويس.
4.تضيفي الخميره ليهم و الفانيليا و تعجني كويس لحد ما تبقى عجينه ناعمه لينه و ماشكه نفسها.
5.حطي العجينه في مكان دافي لحد ما تتخمر وحجمها يتضاعف .
6.اعملي كور صغيرة انا عملتهم 56 واحده ولو عايزاه تكبري الواحده قللي عدد الكور و لازم تكون صغيره عشان بتنفش اوي و هاتي مبشره و مشي عليها الكوره و قفليها كويس بصوابعك عشان متفتحش في الزيت و سيبيها ترتاح شويه .
لو عملتي كل الخطوات اللي فاتت صح و جيتي عند الخطوتين الجايين عملتيهم غلط يبقى ضيعتي الدنيا ركزي بقى سهله متقلقيش
7. التسويه زيت غزير و تسيبيه يسخن كويس و بعدين توطي النار اوي و تحطي الصوابع وتفضلي تقلبيهم عشان ياخدوا لون سوا واحد و توطيه النار عشان تستوي من جوه وتقرمش من بره .
8. يتحطوا في شربات تقيل و بارد و لازم يكون بارد و صوابع زينب سخنه من الزيت على طول و تحطيهم في مصفاه ينزلوا الشربات الزياده .
الشربات
2 كوب سكر و 2 كوب ميه ونص لمونه و فانيليا و ذره قرفه و قرنفل دي بيدي طعم زي بتاعه بره

⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ اللَتــــــــــــوقــــــــــــــــــيےَع ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓
لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين
اهلا ومرحبا بك فى مطبخ رنا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
صوابع زينب
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مطبخ رنا للجميع :: أقسام مطبخ رنا الطبخ للجميع :: الحلويات-