مطبخ رنا للجميع
عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتعريف نفسك الينا

بالدخول الي المنتدي اذا كنت عضوة او التسجيل ان لم تكن عضوة

وترغبي في الأنضمام الي أسرة المنتدي

التسجيل سهل جدا وسريع وفي خطوة واحدة

مطبخ رنا للجميع

تعليم الطبخ ووصفات الاكلات وطرق عمل الحلويات والمشروبات والعصائر ونصائح في المطبخ مهمه لكل ست بيت ومناقشات في المطبخ
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

  تورتة على شكل شنطة والمكياج بتاعها

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
معلومات العضو

avatar



المديرة العامة فى المطبخ


معلومات إضافية
دولتى : egypt
الجنس : انثى
عدد المساهمات : 108
تاريخ التسجيل : 21/08/2015
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : فنون تشكلى و احب الطبخ
المزاج المزاج : خليك فى حالك
تعاليق : لا اله الا الله
mms : 1
معلومات الاتصال
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://mtb5rana.4ulike.com
مُساهمةموضوع: تورتة على شكل شنطة والمكياج بتاعها    السبت سبتمبر 05, 2015 12:35 am


اسم الوصفة : تورتة على شكل شنطة والمكياج بتاعها
المقادير :
نص كيلو دقيق تورتة
6 بيضات
نص كباية ميه دافية
معلقة صغيرة محسن جيل بس تكون مليانة او نص معلقة كبيرة
نص لمونة
معلقة صغيرة فانيليا سايلة
هنحط كله على بعضه (الدقيق والميه والبيض والمحسن والفانيليا والنص لمونة ) ونضربهم مع بعض بالمضرب الكهربى لمدة ربع ساعة ولازم نتأكد اننا وصلنا لقوام المنقار يعنى لما نطفى المضرب وينزل منه العجين ينزل ع الخليط اللى فى الوعاء ويرسى عليه من فوق
ونكون داهنين صينية مستطيلة مقاس 24 *30 بالزيت او السمنة ومفروش فيها ورق زبدة نقصها على شكل الصينية ، نحط الخليط ده فى الصينية ونساويه بالاسباتيول عشان يطلع السطح متساوى وندخل الصينية الفرن على 180 درجة بس طبعا لازم الفرن يكون متسخن من قبلها بربع ساعة تقريبا ونسيب الصينية حوالى 40 - 45 دقيقة
وبعدين نقتح نختبرها بخلة السنان لو طلعت نضيفة تبقى استوت ونطلعها ولو طلعت فيها عجين يبقى لسه شويه وبعدين نطلعها تبرد ونلفها فى كيس وندخلها التلاجة.

مقادير الكريم شانتيه :
1/4 كيلو كريم شانتيه خام + نص كوب سكر + 500 مللى لبن مثلج

نضربهم بالمضرب الكهربى حتى يزيد القوام ونتركها فى التلاجة حتى نستخدمها فى حشو الكيكة .
مقادير كريمة الزبدة:
1 ونص كوب سكر باودر ناعم - نص كوب زبدة لينة - 4 معالق كبيرة لبن
نضرب الزبدة لحد ما تبقى كريمى وبعدين نحط عليها السكر الباودر ونضرب كويس لحد ما تبقى كريمى وبعدين نحط اللبن ونضرب كويس جدا وندخلها التلاجة .
للتزيين :
كيلو عجينة سكر موف وبنفسجى
ربع كيلو عجينة سكر احمر وبمبى وفوشيا ولبنى وبيج عشان المكياج

*هنطلع الكيكة من التلاجة ونقطعها تلات اثلاث مستطيلة ونضعهم فوق بعض ونحشيها كريم شانتيه بين هذه الطبقات
*هننحت الكيك على شكل شنطة ونغلفها بكريمة الزبدة وندخلها التلاجة تسقع
*هنفرد عجينة السكر الموف على الرخامة وتحتها نشا ونغلف الكيكة بيها
* هنعمل اسطوانة رفيعة جدا من اللون البنفسجى ونحدد بيها الشنطة وكمان على شكل مستطيل عشان غطا الشنطة
*هنعمل علامات بعجلة البيتزا المشرشرة ونشكل وردتين موف وبنفسجى من عجينة السكر وكمان كور صغيرة .
*هنعمل اسطوانه من عجينة السكر البنفسجى ونثبتها فى الشنطة بخلة الاسنان.

⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ اللَتــــــــــــوقــــــــــــــــــيےَع ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓ ⇓⇓
لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين
اهلا ومرحبا بك فى مطبخ رنا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تورتة على شكل شنطة والمكياج بتاعها
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مطبخ رنا للجميع :: أقسام مطبخ رنا الطبخ للجميع :: الحلويات-